Για παραγγελίες άνω των €50, τα μεταφορικά (με Ελτά courier) είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει μόνο για την Ελλάδα)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
RSS

Θέματα ιστολογίου από '2019' 'Σεπτέμβριος'

Το Halloween δεν είναι μια γιορτή μόνο για τα παιδιά

Το Halloween δεν είναι μια γιορτή μόνο για τα παιδιά. Μπορεί να γίνει ένα φανταστικό πάρτι και για μικρούς αλλά και για μεγάλους!                                            

 

 

Ας ξεκινήσουμε από τους μικρούς

  

  

Δεν είναι απαραίτητο να είναι τρομακτικό το πάρτι, αν και οι περισσότεροι το προτιμούν έτσι. Αν σου είναι δύσκολο να βρεις έμπνευση και όμορφες ιδέες για ένα Halloween πάρτι, μην ανησυχείς, είμαι εγώ εδώ. Λέω να μοιραστώ μαζί σου κάποιες προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να δεις τη συγκεκριμένη γιορτή με άλλο μάτι.

Αν θέλεις να μείνεις μακριά από τα τρομακτικά πράγματα, μπορείς απλώς να απολαύσεις την εποχή με τις πανέμορφες πορτοκαλί κολοκύθες, τα νόστιμα φαγητά και τα ανάλογα θεματικά πάρτι.

Για την ημέρα του Halloween, ετοίμασε ένα διασκεδαστικό πρωινό για τα παιδιά, ζωγραφίζοντας ματάκια με ανεξίτηλο μαρκαδόρο πάνω σε γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια και γέμισέ τα με γάλα. Θα μοιάζουν με αξιολάτρευτα φαντασματάκια.

 

  

Πέρυσι είχα ετοιμάσει στο γιο μου ένα φοβερό ταπεράκι, για να το πάρει μαζί του στον παιδικό: 

  • Έκοψα από ένα αυγό και ένα ψωμάκι, τα ματάκια και το στόμα για να μοιάζουν με φαντασματάκια.

  • Πρόσθεσα σε ένα μανταρίνι λίγο αγγουράκι για να μοιάζει με κολοκύθα και 

  • Με ένα αλμυρό stick και ένα κομματάκι κασέρι, ετοίμασα το σκουπόξυλο της μάγισσας.

 

  

Οπότε, θα μπορούσες να φτιάξεις κι εσύ κάτι ανάλογο για λιχουδιές σε ένα παιδικό πάρτι. Απλές δημιουργίες, που δίνουν μεγάλη χαρά στα παιδιά.

Αν έχεις εσύ ή το παιδί σου γενέθλια μέσα στον Οκτώβρη, είναι ευκαιρία για να οργανώσετε ένα πάρτι με θέμα την κολοκύθα. Ακόμα και για πρώτα γενέθλια είναι ιδανική και πρωτότυπη επιλογή. Στολίστε το σπίτι με κολοκύθες κι αν δεν προτιμάτε το πορτοκαλί, μπορείτε να επιλέξετε το ροζ και το χρυσό.

 

 

 

Ας πάμε τώρα στα ενήλικα - εφηβικά πάρτι

 

Χωρίς δεύτερη σκέψη οργάνωσε μαζί με φίλους ένα halloween party στο σπίτι. Μπορεί να γίνει το πιο spooky party που έχεις κάνει ποτέ και ειδικά αν το κάνεις πρώτη φορά σίγουρα θα ενθουσιαστείς. 

 

  

Τοποθέτησε πάνω στο τραπέζι ένα μαύρο ύφασμα και στόλισέ το με κομφετί, ιστό αράχνης, μαλλί της γριάς, ψεύτικες αραχνούλες και αν έχεις όρεξη φτιάξε και τις ανάλογες creepy λιχουδιές ;) (μην ξεχάσεις να βάλεις στο μενού όλα εκείνα τα περίεργα, τρομακτικά ζελεδάκια με σχήμα σκουληκιών κλπ).

 

 

Για να εμπλουτίσεις την διακόσμηση κρέμασε από το ταβάνι καπέλα μάγισσας και μικρά φαντασματάκια. Για να φτιάξεις τα φαντασματάκια:

  • Φούσκωσε ένα μπαλόνι σε μικρό μέγεθος 

  • Δέσε μια κλωστή στην άκρη του 

  • Πάρε ένα κομμάτι λεπτό ύφασμα στο οποίο να έχεις ζωγραφίσει μάτια (και στόμα αν θέλεις)

  • Άνοιξε μια τρυπούλα στο κέντρο του υφάσματος

  • Πέρασε την κλωστή που έχεις δέσει στο μπαλόνι από την τρυπούλα στο σεντόνι και κρέμασέ το στο ταβάνι!

Τόσο απλό ;)

Τα δαγκωμένα μήλα στο πάτωμα και το τραπέζι θα δώσουν την πιο τρομακτική πινελιά.

Δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα ανάβοντας πολλά κεριά. Μην ανάψετε κανένα άλλο φως! Μπορείς επίσης να πάρεις λευκά χάρτινα φανάρια και να κολλήσεις πάνω τους δυο κομμάτια μαύρο χαρτόνι σαν μάτια και να τα κρεμάσεις. 

- Τι; Κι άλλα φαντάσματα; 

- Γιατί όχι;

 

 

Προτείνω να αγοράσεις και μερικές κολοκύθες, αληθινές ή ψεύτικες και να φτιάξεις φαναράκια και με αυτές. Αν θέλεις μπορείς να γεμίσεις και το χώρο με διάφορα μπαλόνια σε σχήμα φαντάσματος και νυχτερίδας.

 

 

Ο ήχος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη εμπειρία, οπότε βάλε να παίζει ένα τρομακτικό soundtrack από κάποια γνωστή ταινία με θέμα το halloween και στο υπόλοιπο σπίτι.

Μια εξίσου ωραία ιδέα (και πρακτική γι’ αυτόν που θα καθαρίσει το σπίτι μετά το πάρτι) είναι να καλύψεις τα περισσότερα από τα έπιπλα του σπιτιού με λευκά σεντόνια. Έτσι θα το κάνεις να μοιάζει σαν εγκαταλελειμμένο και δεν θα λερωθεί και κανένας καναπές. Τι πιο τέλειο;

Και τέλος, όρισε dress code για τους καλεσμένους σου. Όλοι πρέπει να έχουν το ρόλο τους ;)

Μάγισσες, ζόμπι, φαντάσματα, κολοκύθες, σκελετοί κι ένας απλός ζωντανός φυσιολογικός άνθρωπος. Μέχρι και ταινία μικρού μήκους μπορείτε να γυρίσετε με τέτοιο κάστ :D

Α! Μην ξεχάσεις το βασικότερο! Δημιούργησε ένα σημείο στο σπίτι για να βγείτε φωτογραφίες. Προμηθεύσου με καπέλα, στέκες, τατουάζ, μπαλόνια και διακοσμητικά props κατάλληλα για το Halloween και θα έχεις ετοιμάσει το πιο τέλειο σκηνικό. Πίστεψέ με, θα γελάσετε πολύ.

 

 

Τις περισσότερες φορές για να οργανώσεις ένα πάρτι, χρειάζεται απλά η αφορμή και η καλή διάθεση. Το Halloween μπορεί να μην είναι μια συνηθισμένη γιορτή, όμως μπορεί να γίνει η κατάλληλη αφορμή για να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε.

 

Λευκή.

Αρχείο Blog